Oktatók


Oktatók

Bense Rita
Vinyasa Flow jógaoktató
Yoga Works Teacher Training - 200 hrs
http://www.yooogaflow.blogspot.com/

A jógával 29 évesen ismerkedtem meg, az életemnek egy olyan szakaszában, amit gyökeres változások jellemeztek. Hosszú kihagyás után kezdtem újra mozogni, és rögtön egy Vinyasa Flow órára tévedtem be, talán nem véletlenül. Eleinte csak a fizikai hatásokra figyeltem fel, megtapasztaltam többek között, hogy milyen derékfájás nélkül élni. Aztán a jóga szinte észrevétlenül beszivárgott az életem minden területére.
Ma már úgy tekintek rá, mint egyfajta táncra, ami az élet folyamatos változásain vezeti át az embert, miközben türelmet, kitartást és elfogadást tanít, legalábbis velem ezt teszi.
A változást nem kerülheted el, de választhatsz, hogy mit kezdesz vele, ellenállsz vagy beengeded és rábízod magad.


Látogatható óráim:
Asram Jógaközpont: http://www.jogakozpont.hu/
Csütörtök: 8:45 - 10:00 ( kérlek, erre az órára jelentkezz be a  +36 20 5526564-es telefonszámon)


1114 Budapest, Bartók Béla út 19. (kapucsengő: Andreanum)
Péntek: 19:00 - 20:30


Flow Center (http://www.flowcenter.hu/a-flow/)
1133 Budapest, Tutaj u. 5.
Hétfő: 17:30 - 18:30
Csütörtök: 20:00 - 21:00


 Dóczé Nikolett

Vinyasa Flow jógaoktató
Yoga works Teacher Training - 200hrs

A jóga szerelem. Nekem. A jóga tapasztalás. Szerintem. A jóga tudatosság. Nekem. A jóga maga az élet. Szerintem. Évekkel ezelőtt megváltoztatta az életemet a jógával való találkozás. Először csak tűzoltás volt a stresszes mindennapokban, testmozgás, nyújtás, lazítás. Aztán életmód lett, természetes, mint a levegő, szokás, mint a reggeli fogmosás és nyomot hagyott, hagy az élet minden területén. Hogy neked mit jelent és mit adhat a jóga, azt magadnak kell megtapasztalni… Senki más nem teheti meg helyetted! Hiszem, hogy a jóga egy tudatos, egyéni megtapasztaláson alapuló önmegismerési út, amelyen bárki elindulhat. A megismerő és a megismerendő pedig egy és ugyanaz a személy, vagyis Te! A Vinyasa Flow engem arra tanít, hogy tudatában legyek minden lélegzetvételnek és mozdulatnak. Jelen legyek a jógaszőnyegemen és a mindennapokban. Hogy nyitott és bátor legyek gyakorlás közben, s az életben is!

Látogatható óráim:

 Gfellner Judit

Vinyasa Flow jógaoktató

+36 30 4590810

Mindig is kíváncsi természet voltam. Amit az élet hozott, kíváncsi várakozással fogadtam és nem álltam a megtapasztalás útjába.
Mikor az életembe "csöppent" a jóga, ugyanez a nyitottság vezérelt és hajtott óráról órára, jógastílusról jógastílusra, majd jógaiskoláról jógaiskolára. Közben egyre közelebb jutottam magamhoz.
Hogy megérkeztem-e? Haladok. Fontos ez? A jelen a fontos. A MOST.
MOST úgy érzem remek helyre hajózott életem vitorlása. A Vinyasza Flow jóga vizeire. izgalmas, örökké változó és a dinamizmusában meditatív vizek ezek.
Hullámok, tudatos lélegzetek, erőt igénylő mozdulatsorok során fedezed fel tested, korlátaid, vágyaid. És ha igazán "csendben" maradsz és figyelővé válsz, meglátod MAGAD. Kell ennél több? :)

Látogatható óráim:
Kikelet Energetizáló és Jógaközpont (http://www.kikeletjogakozpont.hu/)
Budapest, XI. kerület, Szabolcska Mihály u. 3.
Kedd: 19.00 – 20.30
Csütörtök: 19.00 – 20.30Herczeg Angelika


Jógaoktató, Aerobic-edző, gyógymasszőr.
+36 20 2936501
herczeg.angelika@gmail.com

A sport, a mozgás mindig is része volt az életemnek, de korábban inkább csak a fölösleges energiáim levezetését vártam a különböző mozgásformáktól. Első találkozásom a jógával - úgy 17 éve - nem volt túl sikeres, mert akkor még nem értettem meg a lényegét, csak a test oldaláról közelítettem meg, és csak az érdekelt, elfáradtam-e eléggé az óra végére. Szerencsére azóta sokat változtam, 2 éve adtam még egy esélyt a jógának, és azt hiszem, ez volt életem egyik legjobb választása. Hiszen a jóga nem csak a test átmozgatásáról szól, hanem ennél sokkal összetettebb, mélyebb, kerek egész, amiben én is megtaláltam a helyem.
Néhány éve ETI gyógymasszőri  valamint OKJ-s aerobik-oktatói  végzettséget szereztem, amit azóta is gyakorlok, de a mozgáshoz való viszonyom a jóga gyakorlása által változott meg és vált, válik egyre tudatosabbá. Ezért döntöttem úgy, hogy mélyebben is szeretnék megismerkedni ezzel a csodával, és oktatni is szeretném minél több embernek. Ebben nagy segítségemre volt az Atma Center oktatói csapata és Vadász Ákos, akitől az alapokat tanultam.
Oktatóként szeretném, ha minél több emberhez eljutna ez a csodálatos rendszer és minél többen megtalálnák önmagukat a jóga által.  Szeretném, ha minél többen megtapasztalnák azt a testi, lelki, szellemi harmóniát, amit a jóga gyakorlása adhat nap mint nap.

Látogatható óráim:


 Jagicza Berta

Vinyasa Flow jógaoktató, hatha jógaoktató, gerincjóga oktató, kismama jógaoktató
+36 30 2028922

Óráimon a vinyasa flow lágy dinamizmusa a hatha jóga statikusságával, precizitásával keveredik. Ez a kettő teremti meg az egyensúlyt, hozza vissza a gyakorlót a középpontba. Testrészek vagy csakrák adják az óra aktuális témáját vagy a jelen lévő gyakorlók kívánsága a fő vezérfonal.

Amióta csak vissza tudok emlékezni a sport napi rendszerességgel az életem része. Az élsportban elért eredményeimre szívesen emlékezem vissza, ám a testem igazi megismerését a jógával való találkozásnak köszönhetem. A jóga mindezeken túl egész gondolkodásom, életszemléletem és életmódom átalakulását hozta. Nem ismerek még egy ilyen tökéletes rendszert, amely ennyire magától értetődő és mindenre választ adó lenne.
Előző munkahelyemen, a bioélelmiszereket gyártó Biopont Kft.-nél az egészséges életmódra, táplálkozásra adtam gyakorlati tanácsokat, valamint írtam cikkeket a fogyasztóknak és szerveztem a témában rendezvényeket a cég PR vezetőjeként. A dolgozók elégedettségének javítása érdekében jógát szerveztünk a helyi raktárba. Ez volt az első találkozásom a jógával.
A gerincjóga rendszer, valamint a tradicionális hatha jóga lelkes gyakorlója, később pedig főállású oktatója lettem. Több különböző jógaoktató képzésben részesültem, 2008-ban pedig az International Wellness Institute (OKJ-s) Sport- és Jógaoktató képzését végeztem el. A Kismamajógáról a Padma Jógastúdióban Bálint Gyöngyitől és Kapisinszky Judittól kaptam kimerítő képzést. Mesteremnek a Purnam jógastúdió vezetőjét Bálint Jánost tartom, jelenleg is az általa vezetett Purnam jógastúdió Yoga Alliance által regisztrált oktatóképzőjében koptatom a padot, illetve a jógamatracot.
Szívesen gyűjtök tapasztalatokat más jógaoktatóktól, új aspektusokat megfigyelve. Bene Máté Szabolcstól a gerinc jógaterápiájában szereztem jártasságot. A dinamikus jógastílusokkal különösen szívesen ismerkedem, Varga Judit Vinyasa Flow órái inspiráltak arra, hogy a témában is képezzem magam. Az idei nyáron az Asram jógaközpont Vinyasa Flow oktatói továbbképzését végeztem el.
Az oktatás számomra új kihívás. Örömteli másokat is hozzásegíteni ahhoz az élményhez, amit nekem a jóga adott. Törekvésem, hogy ezt kellő alázattal és odaadással tegyem.

Látogatható óráim:
T-mobile (csak a cég dolgozóinak)


 Kiss Edina

Vinyasa Flow jógaoktató, gyerekjóga oktató
Yoga Works Teacher Training - 200 hrs
+36 30 9105015

Mindig is tanítottam, mindig is jógáztam. A kettőt együtt csak pár éve gyakorlom. Mivel évekig gyerekeket tanítottam, kézenfekvő volt, hogy először a gyermekjóga-oktatás izgalmas terüretére vezetett utam. Érdekes, hogy a gyermekjóga szellemiségén keresztül köteleztem el magam a dinamikusabb, folyamatokban gondolkodó és nagyobb szabadságot meghagyó Vinyasa stílusig.
A Yoga Works képzés keretében szereztem oktatói "jogosítványt", így jelenleg gyermek és felnőtt csoportokban is tanítok-tanulok.


Látogatható óráim:
Hétfő
8.00 Vinyasa kezdő csoport, Szentendre, (Jokai u. 2.), Frekvencia Szalon
15.00 Tinijóga, Ady E. u. 1.

Szerda: 16.30-17.15 Sulijóga, Frekvencia Szalon (Jókai u. 2.)

Csütörtök
8.00 Vinyasa kezdő csoport, Frekvencia Szalon
16.00-16:45 Ovis Joga, Almafa Gyerekház, Pomáz

 Kovács Tímea
Vinyasa Flow jógaoktató
Yoga Works Teacher Training - 200 hrs
www.facebook.com/dinamikusjoga

+36 20 5267854
kovitimi@yahoo.com

Amikor hat évvel ezelőtt elmentem az első jógaórámra a személyes változás lehetőségét kerestem. Szükségem volt egy olyan eszközre, amivel lerázhatom magamról mindennapi félelmeimet és az életem addigi szakaszában meghatározó beidegződéseket, mintákat saját elhatározásom szerint átrajzolhatom. Jó helyen jártam. Az első hosszan kitartott hős póz közben annyit éreztem, hogy a testem ellenkezik és bár nem akartam, de ellenkeztem én is. Az első relaxáció alatt, amikor elhangzott, hogy engedjem el a gondolataimat, legyek itt és most, nem tudtam mit tenni, elárasztottak a gondolatok.

Azóta a változást élem meg. Minden alkalommal, amikor a matracomra állok, várom, hogy mi lesz a következő darab ebből az óriási kirakós játékból, ami a helyére kerül. És a jóga történik velem. Időközben egyre több lett az ászana gyakorlásom, a hatha jóga mellé belépett az ashtanga, a tudás mélyült, egyre hangsúlyosabb lett a „belső mester” tanítása. Mostanra a gyakorlásom elhagyta a matracot, a befelé figyelés folytatódik, amikor kimegyek az utcára
Az átalakulás mindenkinek más, a jógában mégis azt találom csodálatosnak, hogy ad egy olyan eszköztárat, amivel elő lehet hívni, motiválni lehet a változást. A jóga gyakorlatias, nem mondja meg neked mit akarj és tegyél, azt mondja meg, hogyan csináld.  Óráimon ebből a tudásból szeretnék átadni neked.

Látogatható óráim:
Kék Lótusz Jóga-, Mozgás- és Életmódközpont (http://www.keklotusz.hu/)
1085, Budapest, Stáhly u. 13. (a Blaha Lujza térnél, a Corvin Áruház mögött)
Hétfő: 18.00 – 19.30
Szerda: 17.30 – 19.00 


Baraka Jóga Iskola (http://www.baraka-ter.com/)
Budapest, XIII. kerület, Szent István körút. 4. I.em4. (a Jászai Mari térnél)
Csütörtök: 17.30 – 19.00
Péntek: 19.30 – 21.00 
 Regősvölgyi Regina

alternatív mozgás és masszázs terapeuta,
okleveles hatha jóga oktató és okleveles Vinyásza Flow Yoga oktató
Thai és kínai masszőr
+36 20 3950666
info@vinyasaflowyoga.hu
http://www.vinyasaflowyoga.hu/


A PURNAM yoga & selfness Központ társalapítója, vezető szervezője és program koordinátora, valamint a yogashop.hu webáruházak marketing managere vagyok.
2005 óta gyakorlom rendszeresen a jógát, melyet egy súlyos autóbaleset után terápiás céllal kezdtem el végezni.
2006-2008 között jártam a Paramed Holisztikus Akadémiára, ahol többek között a személyiség fejlesztésről, önismereti módszerekről, technikákról tanultam a pszichológia, kronobiológia, extra pszichológia, kvantumpszichológia, pszichiátria témaköreiben.
2007-ben elkezdtem a Padma Jógastúdió Bálint által vezetett Alaptanfolyamára járni, s ezt követően a Független Jóga Instruktor képzésre. Párhuzamosan elvégeztem a Holisztikus Oktatási központ AMM képzését.
2008-ban Természetgyógyász, majd 2009-ben alternatív mozgás-, masszázs terapeuta végzettséget szereztem, s több masszázs tanfolyamot is elvégeztem.
2011-ben újra oktatói diplomát szereztem Spanyolországban, a Frog Lotus Yoga International Vinyasa Flow Yoga oktatóképzésén, ahová azért utaztam, hogy hitles tanároktól tanulhassam a Vinyasa Flow Yoga stílust, s ez rendkívüli lendületet és inspirációt adott a tanításhoz, akár fizikai, akár lelki aspektusait tekintve. Tanáraim Vidya Jacqueline Heisel és Jennilee Tonner magas szintű, hiteles képviselői az irányzatnak, nemzetközileg elismert oktatók, akik több évtizedes tanítási tapasztalattal rendelkezve osztották meg tudásukat a képzésen, amely meghatározó élmény volt számomra.
Igyekszem továbbadni Tanítványaimnak mindazt, amit Mesteremtől és Tanáraimtól kaptam.
A PURNAM yoga & selfness Központban jóga dinamikusabb formáit képviselem a különböző témájú Vinyasa Flow stílusú órákkal, melyekben célom helyes anatómiai alapokkal, logikus sorozatokkal felépített gyakorlásokat vezetni figyelembe véve a gyakorlók testi sajátosságait, s integrálni a jóga ősi bölcsességét és tanításait, hogy ne csak testi, hanem lelki és szellemi fejlődéshez is segítséget kapjanak, akik az órákat látogatják.
Tanfolyami kereteken belül oktatok Hatha Jógát és Jóga Mitológiát. Egyik kedvenc területem a Napüdvözlet komplex rendszere, melyet folyamatosan kutatok, s az eddig összegyűjtött tudást szintén tanfolyamok, illetve workshopok keretein belül osztom meg az érdeklődőkkel.
A jóga alkalmazott területei közül a csípő gyakorlataival foglalkozom, sok tapasztalatot szerezve erről önmagam gyógyítása közben, melyeket Vinyasa Flow Yoga és Hatha Jóga óráimon egyaránt hasznosítok.
Folyamatosan képzem magam. Workshopokon, tanfolyamokon itthon és külföldön igyekszem a legjobb tanároktól tanulni. Jelenleg a Bhaktivédanta Hittudományi Főiskola Jógamester képzésének hallgatója vagyok.
Mesterem: Bálint János
Tanáraim: Vidya Jacqueline Heisel, Jennilee Tonner, Gauranga Das, Hercegh Angelika

Látogatható óráim:

Szegner Judit

Vinyasa Flow jógaoktató
+36 30 2745865

Írországban, Dublinban ismerkedtem meg a Vinyasa Flow jógával. Először a stílus fizikai kihívás része fogott meg, az, hogy ott az órán mindenki minden pillanatban saját fizikai határait próbálta ki-kitolni, miközben a másfél óra alatt folyamatosan mozogtunk, áramoltunk egyik ászanából a másikba. Aztán megfigyeltem mennyire könnyed, nyugodt, kiegyensúlyozott lelkiállapotban távoztam mindig az órák után.
Rájöttem, hogy egyik következik a másikból, hogy a Vinyasa Flow gyakorlása során, miközben teljes figyelmemmel jelen vagyok teremben és csak a gyakorlásra koncentrálok, testben és lélekben egyaránt megújulok, megtisztulok. Rájöttem, hogy nemcsak gyakorolni, hanem tanítani is szeretném a Vinyasa Flow-t.
Oktatóként imádom a stílus változatosságát, azt, hogy nincs két tökéletesen egyforma óra és azt, hogy ezáltal személyiségemet, egyéniségemet is könnyedén bele tudom vinni az óráimba. Szeretek más oktatóktól gyakorlatsorokat, technikákat tanulni azért, hogy fejlődjek, és ami a legfontosabb, azért, hogy amit tanultam átadhassam Neked.

Látogatható óráim:
Asram Pest Jógaközpont  http://www.jogakozpont.hu/
Budapest, XIII. ker., Tátra u. 5/b
csütörtök: 19.15 -20.45
vasárnap: 18.00 - 19.30 (kérlek, erre az órára jelentkezz be a +36 20 2576151-es telefonszámon)


Varga Judit

Vinyasa Flow, kismama
és baba-mama jóga oktató
Yoga Works Teacher Training - 200 hrs, ERYT-200

2000-ben kezdtem jógát gyakorolni, először Hatha és Iyengar stílusokban. Az első jógaoktató képzésemet Mexikóban végeztem 2009-ben, a nagyszerű holland tanárnő, Ellen de Jonge iskolájában. A másodikat 2011-ben Budapesten, az amerikai YogaWorks iskola képzésén, Katherine Munroe vezetésével.
Mindkettő Vinyasa Flow jógastílust oktatott és kíváncsian várom, hol ér a következő hasonló képzés! Nagy hatással volt még rám a Jivamukti jógaiskola, Seane Corn, Shiva Rea és Simon Borg-Olivier.
Jelenleg az amerikai Yoga Alliance E-RYT 200 (Experienced Registered Yoga Teacher at the 200 hr level) fokozatával rendelkezem, ami oktatóképzések tartására is feljogosít.
2010-ben elvégeztem Kotroczó Anikó remek kismama és baba-mama jógaoktató képzését az Asram Jógaközpontban és azóta kismamákkal és babákkal együtt is jógázom rendszeresen. Igyekszem minél több továbbképzésen részt venni, mert fontosnak tartom, hogy folyamatosan bővítsem a tudásom.
Jelenleg az Asram Jógaközpontban tartok Vinyasa Flow, kismama és baba-mama órákat, valamint oktatói továbbképzéseket Vinyasa Flow stílusban. Részt veszek az Asram Jógaközpont Kismama és Baba-mama jógaoktatói képzéseiben. Emellett vezetem a Hello Yoga stúdiót és nagy örömömre szolgál, hogy részese lehetek az itt kialakult közösség dinamikájának.
Nem „csak” tanítok. Minden egyes órán figyelek és örömmel tanulok minden jógitól, hiszen a gyakorlás arról szól, hogy megosztjuk azt a csodát, ami a jóga.
Sokszor hallom, hogy valaki „nem meri bevállalni” a Vinyasa Flow jóga órát – miért, szerinted mi lesz azzal, aki „nem bírja”? Az igazi jógi az, aki pihen, ha kell, nem aki túlerőlteti magát. Ha mindig figyelembe veszed az aktuális állapotodat gyakorlás közben és ha kedvesen és szeretettel bánsz a testeddel, meg fogja hálálni. Ha túlerőlteted, csak hamar elfáradsz és nem haladsz sehová. A jóga nem nyújtásokból áll, és nem is erősítésből. Megtanulunk egyensúlyt teremteni a megfeszülés és az ellazulás között, harmóniát teremteni a test, elme és lélek rezgései között, és jelen lenni elvárások nélkül, csak a gyakorlás kedvéért.