Egyesületi hírek

Programajánló

November 8. - December 6.
5 alkalmas Gentle FLOW yoga tanfolyam - Adriennel
5 alkalmas GENTLE FLOW tanfolyam indul Adriennel
November 8. szerda 18h

TE IS CSATLAKOZZ AZ ÁRAMLÁSHOZ

Gentle flow, slow flow és restorative yin jellegű jóga gyakorlás, melyet kezdő és haladó, a dinamikus, áramló gyakorlást kedvelőknek ajánlunk és mindazoknak, akik az önmagukkal való kapcsolatépítést és ápolást szeretnék gyakorolni.A tanfolyamon finom, lágy mozgásokkal, áramlásokkal fogunk dolgozni, melyek segítik a mozgás folyamatában való tudatosságot és elmélyülést. A felfedezés és mély belső megélések élményéhez vezetnek, ezálta nem csupán fontos tapasztalatot adnak a jógázás és a testtudat fejlesztés terén, de fizikai és lelki feltöltődést is adnak.

A tanfolyamon könnyed hullámzással, belemozgással... ébresztjük a test áramlásait. Precízen és logikusan felépítva mozgatjuk át a főbb ízületeket, aktiváljuk a főbb izomcsoportokat. Tápláló, regeneráló pózokkal dolgozunk, sok-sok alátámasztással, biztonságos kivitelezéssel, melyek segítenek a nagyobb kihívást jelentő gyakorlatok megérzésében is, valamint új szintre emelik az ismert gyakorlatok érzékelését.

KEZDÉS: november 8-án szerdán 18-kor kezdünk és 5 egymást követő szerdán ugyanebben az időben találkozunk a tanfolyam 5 alkalma során.

A tanfolyam díja: 8400 Ft

Vezeti: Kriston Adrienn, RYT200November 18. 15:00–16:30 Jógázz a tiszta ivóvízért - Unicef "Move the World"

 
Csatlakozz a UNICEF kampányához és jógázz velünk szombat délután!
A 90 perces órát a Vinyasa Flow Jóga Egyesület tanárai tartják, az óra teljes bevételét a UNICEF alábbi kampányának adjuk.

Az UNICEF "Move the world" kampányának lényege, hogy az ahhoz csatlakozó edzőtermek, edzők és persze jógaoktatók a Gyermekek Világnapjáig, azaz november 20-ig azért gyűjtenek adományokat, hogy minél több gyerek (és felnőtt) jusson tiszta ivóvízhez. A beérkező adományokból kutat fúrnak vagy egyéb víztisztító berendezést építenek ki Kelet-Afrikában. A kampányról részletesebben a https://movetheworld.live/ oldalon találhatsz leírást, itt látható, hogy a világszintű gyűjtésben eddig már több, mint 176.000 dollár gyűlt össze.

A mi adományozó linkünk:
https://movetheworld.live/ww/17-2363?v=20171113121028&justEdited=true&justCreated=true

(Kép: lessmils.com)

November 18. 9:00–17:00  I. Test és Lélek Fesztivál


2017. november 18-án, 9-17-ig szeretettel várunk a soproni GYIK Rendezvényházban az I.Test és Lélek Fesztiválra.

5 teremben változatos programokkal készülünk, lesz többféle jógaóra (hatha, vinyasa flow, női jóga, gerincjóga), bodyART, meditációs foglalkozások (gong és hangtál meditáció, buddhista meditáció, relaxáció), indiai tánc és zene. Külön teremben előadásokat hallgathatsz az egészséges életmódról, párkapcsolatokról és még sok más érdekes témáról. Művészeti részleggel is várunk, ahol festhetsz, alkothatsz.
Kiállítóink szinesítik a programot jógaruházattal, ékszerekkel, könyvekkel, egészséges ételekkel és még sok mással.
A fesztiválon - a programok jellege miatt - 12 éven felüliek vehetnek részt.

A jegyek megvásárolhatóak elővételben november 10-ig, 3.000 Forintért, november 11-től és a helyszínen 3.500 Ft-ért.

A szervezőknél:
Janicsák Enikő - bodyART oktató bodyART Sopron
Wollaston Erika - jógaoktató Jóga Erikával
Jahn Krisztina - jógaoktató Jahndala jógastúdió

Nyitvatartási időben:
GYIK Rendezvényház - Sopron
Fitfood Store - Sopron


https://www.facebook.com/events/187335058476478/november 18., 19:00–20: Tisztító mélyrelaxáció Jucussal
Tisztító relaxáció - „megtisztítani a vágyakat”


Mit jelent a mélyrelaxáció?


A mélyrelaxáció, azaz a jóga nidra egy ősi jógikus technika, melynek során a fizikai mozdulatlanság ötvöződik egy konkrét metódus által létrehozott, elmélyült tudatállapottal.


A belső munka során a vezető instrukcióit követve utazhatsz magadban egyre mélyebbre, aminek célja, hogy elérd a delta agyhullám állapotát, amely a legkisimultabb, legmeditatívabb tudatforma jellemzője.


A gyakorlás kezdetén a testi gyakorlatokkal a fizikai testet, a légző gyakorlatokkal az energiatestet készítjük fel az elcsendesedésre, mielőtt a mélyrelaxáció állapotába lépünk.


Alkalmazzuk a gyógyfüvek erejét is: levendula és édesnarancs esszenciák se...gítenek majd az idegrendszer feszültségeit kioldani testből és lélekből.


Hogyan történik a tisztulás?

Létezhet-e tudatosság egy helyen, ami inkább hasonlít álomra, mint az ébrenléti valóságunkra? Meg lehet-e tartani az éberséget „álomállapotban”, és ha igen, ez az éberség vajon befogható tudatunk terének tisztítására? A jóga válasza: igen. Az életünk megváltoztatható egy kitartóan ismételt fogadalommal, egy szándékkal, amit a gyógyító delta állapotban nyilvánítunk ki az Univerzális Tudat felé. Az EGO céljait felülírni nehéz az EGO-tudatosságban – a tisztítás ezért történik ebben az igen mély, a fogalmi világon túli megértésben. Ha velünk tartasz, kérlek gondolj előre, mit is szeretnél megvalósulva látni! Használd az intuíciódat és az együttérző szeretet, a mettá erejét! Gondolj azokra, akiket boldognak szeretnél látni magad körül. ♥

Számíts erőteljes testi-fiziológiai hatásra is, sok kibillentség ellenszere lehet ez a tisztítás, mint például:

- a vérnyomás normalizálódása,
- az idegrendszer relaxált állapotának könnyebb, és tudatos
- a szívműködés és a keringés javulása,
- a vérszérum stresszhormonszintjének csökkenése,
- a toxinok fokozott kiválasztódása
- az álmatlanság (insomnia) enyhülése
- a fájdalomküszöb egészséges növekedése


Mit hozz magaddal?

Kérünk, hogy kényelmes öltözékben gyere, amely ászanagyakorlásra is alkalmas! Hozd magaddal kedvenc könnyű kendődet, vagy egy kisméretű textilt, az arcod letakarására, hogy teljes figyelmeddel befelé fordulhass.


Időpont: 2017. november 18. 19:oo-2o:45

Mélyalvásba vezet: Kálmán Judit, RYT200 jógaoktató

A program díja 2.5oo Ft (az alkalomra a Yogatree-s bérletek nem használhatóak fel).

Mivel a résztvevők száma korlátozott (10 fő), arra kérünk, hogy időben foglald le a helyedet az info@yogatree.hu címre küldött email-el, vagy a honlapunk órarendi felületén: http://www.yogatree.hu/orarend!

Szeretettel várunk! ♥
november 18., 10:00–12:00 Flying crow - átmenetek bakászanában
Találd meg a könnyedséget és az átmeneteket a bakászanában!

A workshopot olyan haladó gyakorlóknak ajánlom, akik többnyire könnyedén helyezkednek el bakászanában, mivel ez lesz a kiinduló pózunk. A 2 órás gyakorlás során az alábbi átmenetekhez keressük a megfelelő utat:

- bakászana nyújtott kézzel
- ugrás bakászanába
- bakászanából hátraugrás csaturangába
- egylábas bakászana
- egylábas bakászanából thittibászana
- bakászana / fejenállás / bakászana
- kézenállásból bakászana és vissza
...
A workshop során felkészítjük a testet az intenzív gyakorlásra, kielemezzük a bakászana egyes elemeit, majd egyéni és páros gyakorlatok során keressük a könnyed átmeneteket.

Workshop ára: 3000 Ft

A helyek száma korlátozott, kérlek, hogy időben jelentkezz! Ha bármi kérdésed lenne a gyakorlással kapcsolatban, keress nyugodtan!

Zsófi


2017. november 19., 9:00–16:00 A mozgó meditáció jógája - maratoni hangfürdővel


Az eredetileg 8 órás workshop anyaga 6 órába sűrítve. A hangfürdő olyan hosszúságú és mélységű, mint egy egész estés gong puja.

Képzeld el... Hogy eljössz a varázslatos Yogatree Studióba. Csodás illat, finom színek, égő mécsesek, békés, emelő energiák fogadnak. Részt veszel egy olyan különleges meditatív szemináriumon, mely az érzések szintjén egy mélyen relaxáló és gyógyító gong és hangfürdő biztonságot adó alapján nyugszik. Anett szárnyaló hangja és egyedi rezgésterápiája ilyen intenzitásban egy kivételes nektárt csöpögtetnek lelkedbe. Itt olyan mélységekbe is elér a gyógyító rezgés, ami egy normál hangfürdőn nem.

A jóga-műhely, melyre érkeztél, ...e háttér előterében zajlik. Erős három órás gyakorlással kezdünk, mely ennek ellenére mégsem kimerítő, hanem inkább feltöltő jellegű lesz. Ne aggódj, bírni fogod! A hang, a rezgés átsegít a mozgáson, a kitartáson; amikor valamit normál esetben nehéznek, vagy monotonnak érzel, a hang könnyebbé, lágyabbá teszi. A gyakorlást folyamatos magyarázatok, kommentek, dialógusok színesítik. Hogyan merülhetsz el meditatív állapotba ászanákon keresztül? Precíz, eszközökkel segített gyakorlás, egyvonalúság, egyensúly, szögek, geometria pontos összehangolása. E témák körül forgolódva gyakorlunk, elemzünk.

A gyakorlást ebédszünet zárja, s utána az elméletibb műhely-rész jön, mely alatt szintén gyógyítanak minket Anett hangja, s a hangtál- és gong-rezgések. E részben mikről beszélgetünk? ‎Az eszközökkel segített, ászana-centrikus jóga alapjairól. Az ilyen jellegű jógagyakorlás főbb vonásairól, etikájáról. Elhagyhatjuk-e az ászana-gyakorlást jógánkból a fejlődésünk előrehaladtával?

Részletezzük az ászana, pránajáma eszközökkel segített megközelítését. A jóga öt alapelve új megvilágításban. Miért fontosabb a precizitás, az alapok mély rögzítése, mint azt a hagyományos hatha jógában teszik? Jó-e a fix sorozatokon nyugvó gyakorlás? Hogyan lehetséges meditáció a mozgásban? Akkor már az ülő meditáció felesleges? Tud-e a nyugati ember meditálni? Hogyan kezeljük a stresszt? Összehasonlítás a tradicionális jógatípusokkal. Összefoglalás, kérdések, plusz felmerülő téma kifejtése, s végül mantrázás zárja foglalkozásunkat.

***Időpont: 2017. november 19. 9:00-16:00***

Hang-rezgés szakértő: Bögös Anett, hangterapeuta, természetgyógyász-fitoterapeuta, gyerekjóga oktató, yin jóga oktató
Szeminárium-vezető: Gábor Imolai, RYT200 jógaoktató, yin jóga oktató

Időtartam: 6 óra.
Részvételi díj: 15.000 Ft.
YOGIN-kevezmény: 10%
Korhatár: 14 éves kortól felfelé, minden korosztálynak.
Gyakorlási szint: kezdőtől haladóig.

Pontosan kezdünk, kérünk érkezz negyed órával kezdés előtt, hogy legyen időd átöltözni, megnyugodni, ráhangolódni.

Hozz magaddal kényelmes, nem túl feszes ruhát a gyakorláshoz, s ha szeretnél a saját jógaszőnyegeden gyakorolni, hozhatod azt is.

Tisztított vizet biztosítunk, ha közben megszomjaznál, viszont legyen nálad jegyzetfüzetet, hogy jegyzetelhess. Hozz magaddal szendvicset, vagy könnyű ebédet, de a közelben is több lehetőséget találsz. Melegítési lehetőség, illetve evőeszközök viszont sajnos nincsenek a Stúdióban.

***Kérünk, hogy részvételi szándékodat jelezd a stúdiónál: info@yogatree.hu***

Végül kis ízelítő az előző pécsi workshopról:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1359020640877422&id=100003084977795&notif_t=like&notif_id=1506972853844004&ref=m_notif

Vélemények Anett előző hangfürdőiről:
"Pihentető és megnyugtató, sőt így átgondolva az azóta eltelt időszakot mintha azóta kevésbé lennék túl aggódó, szorongó, nem látom annyira megoldhatatlannak a felmerülő problémákat, mint előtte. Kíváncsi vagyok a következőre... Milyen változásokat hoz..."

"Kedves Anett! Nagyon köszönjük a szombati hangfürdőt! Vettem már részt néhány hangtálas, gongos eseményen, de aminek szombaton részesei voltunk az különösen harmonikus és csendességet hozó volt számomra! Nagyon köszönjük!"

"Szia Anett! Már vasárnap sem kellett gyógyszer a lumbágómra, meg pedig azt sem tudom, hogy mi a fájdalom. Köszönöm!!!"

Vélemény Gábor előző szemináriumáról:
"Gábor tudása, tapasztalata, precizitása, a jógához való holisztikus megközelítése nagyon inspiratív és támogató jellegű. Az elmúlt 17 évben, mióta jógázom, sajnálattal tapasztalom, hogy a legtöbb oktató órákon csak a test szintjén jógáztat. Kevés olyan oktató van, aki figyelmét a testről fel tudja emelni és mindazt, ami zajlik a testben, az érzelmek, a lélek szintjén is meg tudja fogalmazni és azzal segíteni a jógázót. Figyeld a tested, s nézz mögé, s fölé. Szerintem ez a lényege a jógának. S Gábor ezt csodálatosan tudja tanítani, közvetíteni."

Szeretettel várunk!

Namaszté ॐ ♥

Bögös Anett (Amrit Manter Kaur) & Gábor Imolai (Varan Gopal Singh)
Trigúna jóga & Dakshina Gyógyító Kristály Ékszerek, Gyógynövények, Tibeti hangterápia & Mantradoki

kép forrása: https://galeloves.wordpress.com/November 25., 10:00–12:00 Fuss tudatosan - jógaműhely futóknakEz az esemény Neked szól:

- ha futsz, vagy más állóképességi sportot gyakorolsz és úgy gondolod, nyújtanod kellene, de még nem kezdtél bele
- ha azért nem próbáltad még ki a jógát, mert úgy gondolod, nem vagy elég hajlékony
- ha érdekel, hogyan támogathatod jógával a mentális felkészülésed
- ha szeretnél olyan futókkal együtt gyakorolni, akik már elkezdték :-)

Az oktatóról - Oravecz Orsi bemutatkozása:

"Eredetileg hegymászóként, keresztedzésnek kezdtem rendszeresen futni, de annyira érdekelt, hogy hamar utcai futóversenyeken találtam magam. Kipróbáltam ultramaratoni távokat is, és bár 24 órás futásban válogatottságig jutottam, testem merevsége miatt új mozgásformát kerestem. Így kezdtem jógázni 8 éve és ez a...nnyira megtetszett testemnek-lelkemnek, hogy rendszeresen gyakorolni, tanulni, majd tanítani kezdtem. Ma is futok és támogatok más futókat abban, hogy elérhessék sport céljaikat."

Orsiról további információkat itt találsz: http://oraveczorsolya.hu/


Időpont: 2017. november 25. szombat 10:00-12:00

Részvételi díj: 3.500 Ft/fő (a Yogatree-s bérletek erre a programra nem érvényesek)

Jelentkezni az info@yogatree.hu címre küldött e-mail-el, vagy a honlapuk bejelentkező felületén tudsz: www.yogatree.hu/orarend.


November 25., 9:30–16:30 Kartámasz és Kézenállás Workshop 2in1
Két workshop két oktatóval egy napon :)

Szeretettel várjuk azokat az akár csak szárnyukat próbálgató jógagyakorlókat, akiket érdekelnek a kartámaszos kihívások, és a fordított ászanák. Kezdőket és technikájukat csiszolni kívánó haladókat is várunk. Lehet egész napra jönni, csak délelőttre Zoéhoz, vagy csak délutánra Gergőhöz. Árak a leírás végén.

A workshop programja:

DÉLELŐTT: Zoéval (alapozás)

9:30-12:30

A hangsúly magán a technikán, a légzésen, a figyelmen lesz, és nem kifejezetten az erőn.
9:30-10:00 ismerkedés a résztvevőkkel, kartámaszos pózokról pár szó, lelki vonatkozások stb....
10:00-10:30 Bemelegítés
10:30-11:45
Gyakorlatok: A törzsizmait, a vállizmokat és a tricepszet fogjuk főként erősíteni, de ettől függetlenül az egész testet átmozgatjuk.
Pózok:
• Varjú póz
• Fejenállás (ami nem kartámaszos póz, de szükség lesz rá a továbbiakban)
• Alkartámaszos kézenállás
Eszközt fogunk ezekhez a pózokhoz használni (téglát, hevedert)
11:45-12:15 Levezetés
12:15-12:30 Relaxáció

12:30-13:30 Pihenés, ebédidő (nem ajánlatos nehéz ételt fogyasztani!)

DÉLUTÁN: Gergővel (ráépítés)

13.30-16.30.

Fókuszban aszimmetrikus kartámaszok (parsvabakászana, koundinja 1-2) és az egyensúly a kézenállásban
• 13.30 - 13.40: Bemelegítés
• 13.40 - 13.50: Az ászanák bemutatása
• 13.50 - 14.10: Technikai alapozás
• 14.10 – 14.30: Parsvabakászana
• 14.30 – 14.50: Koundinja 1
• 14.50 – 15.10: Koundinja 2
• 15.10 – 15.30: Rávezető gyakorlatok és célirányos erősítés
• 15.30 – 15.40: Az egyensúly bemutatása kézenállásban
• 15.40 – 16.00: A függőleges beállítása, egyensúly a gyakorlatban
• 16.00 – 16.15: Rávezető gyakorlatok
• 16.15 - 16.30: Levezetés, nyújtás

Ára: Egész napra 10.000 Ft (nov. 19-ig befizetve csak 9000 Ft)
Csak délelőtt/délutánra: 5500 Ft (nov. 19-ig befizetve csak 5000 Ft)
Figyelem! Kis létszámú workshop! Férőhely csak 12 van:)
Jelentkezés, utalási infok: szter.toth@gmail.com