Gyakorlás

Tippek az aparigraha gyakorlásához

 
 


-Oszd meg tulajdonod, vagyonod másokkal. Persze itt is megtartva egy egyensúlyt, mindig annyit adj, amennyit őszintén, szeretettel tudsz nyújtani. Légy elvárásoktól mentes, ha cselekszel, ne annak viszonzása vagy az adakozással szerzett magasztosság lebegjen előtted.
-Bőséges többletből másnak adni, az nagylelkű cselekedet. Ám egy szűkebb vagyont megosztani, felajánlani, egyenlő az egó, a birtokló "én" tudatos lebontásával, ami egy önismereti út célja lehet.
-Legegyszerűbb, és minden nap többször is lehetőségként kínálkozik, hogy az étkezésben gyakorold ezt a jámát. Lassítsd le az evés folyamatát, és légy tudatos, hol van az a pont, mikor már eleget fogyasztottál. Tedd félre a maradékot későbbre vagy oszd meg másokkal, esetleg helyezd el az utcán rászorulóknak.
-Egy márkásabb műszaki cikk vagy nagyobb ház vásárlása előtt gondold át miért van rá szükséged! Készíts akár táblázatot, miben segíti, támogatja az életed és milyen áldozatokkal, karbantartással, költségekkel jár majd az.
 -Gyakorold a jógaszőnyegeden, mik azok a minták, amik már feleslegesek a fejlődésed szempontjából, ezzel teret adsz új mintáknak. Lassítsd le a gyakorlásod vagy bontsd le kisebb elemeire és vizsgáld újra azokat.