Recept kertipartira
Grillezett karalábészeletek
 
 
 
Ehavi receptünket Stőhr Gréta remek vegán szakácskönyvében találtuk. A szeptember biztos tartogat még számunkra néhány kertipartira alkalmas hétvégét és ha kicsit sok készül ezekből a finom falatokból, akkor darálva isteni mártogatóst is készíthetünk belőle.

 
Hozzávalók:
-       2 db közepes méretű zsenge karalábé
-       oliva-,repce- vagy kókuszolaj
-      
-       füstsó
-       bors
-       vegamix
-       fűszerek saját szájíz szerint :-) (chili, római kömény, koriander)
 
Recept:
A karalábét megtisztítjuk, majd egyenletes méretű, kb fél cm széles karikákra szeleteljük, besózzuk. Egy széles tálban összekeverjük az olajat és a fűszereket. A karalábé szeleteket papírtörlővel felitatjuk, mert a sózástól levet fog ereszteni. A száraz karalábékat egymás után a páclébe forgatjuk és hagyjuk 1 órán át fürdeni. A sütő alját kibéleljük alufóliával, majd előmelegítjük 190°C-ra, ha lehet alsó felső sütésre és grillfunkcióra kapcsoljuk. Kivesszük a sütőrácsot-grillrácsot, elhelyezzük a pácolt fűszeres karalébászeleteket és készre sütjük kb fél óra alatt.
 
Tipp: Ideális grill partikon hús helyettesítésére. Ha nagyobb kockákra vágjuk, akkor akár nyársra is húzhatjuk, vagy saslikot készíthetünk belőle. megsülve pikáns édeskés, fűszeresen karakteres az íze.