Nyári recept tipp



Receptek
 
 

Házi őszibarack jégkrém
 
Tombol a nyár és ilyenkor mindig jól jön valami hideg hűsítő és ha ez még természetes hozzávalókból készült, esetleg közösen készítettük el saját kezűleg a gyerekekkel, akik sóvárogva várják hogy lehűljön, akkor még finomabbá válik.
Igen, szóval csak annyit vegyünk amennyire szükségünk van az asztéja jegyében, de ha mégis előfordul és biztos előfordult már veled is hogy a vásárláskor annyira finom és hamvas barack pár nap múlva már nem olyan ínycsiklandó vagy már mire hazaérsz vele egymást annyira összenyomják, hogy már inkább baracklének való és tudod hogy ha most rögtön nem cselekszel akkor sajnos a komposztban fog landolni, akkor itt a következő recept a helyzet megmentésére:
Recept ilyen vészhelyzetre:
Hámozd meg és turmixold össze a 2,5-3 kg őszibarackot.
Keverj hozzá egy kis rizstejet (kókusztej vagy mandulatej is tökéletes, talán a gyerekek a mandula ízét annyira nem kedvelik), fűszerezd fahéjjal, édesítsd tápiókasziruppal, és adj hozzá 2 evőkanál kókuszolajat.
Töltsd jégkrémformákba, tedd a mélyhűtőbe és pár órával később fogyasztható a finom házi jégkrém.
Meggyből vagy más piros gyümölcsből (szeder, ribizli, málna, szamóca) is próbáljátok ki, ha nincs kedvetek lehűteni, mert nincs olyan meleg még vagy már, akkor a kókuszolaj és a tápiókaszirup nélkül is, turmixként rögtön fogyasztható.