Receptek





Vegán epres morzsasüti


Forrás: gasztrohos.hu

Hozzávalók

250 gr eper
20 gr   kristálycukor
1 ek     keményítő
ízlés szerint     fahéj


 A morzsához:
75 gr   liszt
1 ek     cukor
2 ek     zabpehely
25 gr   dió vagy mandula
40 gr   vaj


Elkészítés

Mossuk meg az epret és daraboljuk kisebb darabokra. Majd egy tálban a cukorral és a fahéjjal keverjük össze, és tegyük félre addig, amíg a morzsát elkészítjük.

A morzsához olvasszuk meg a vajat. Tegyük a lisztet, zabpelyhet, cukrot és az apróra vágott olajos magokat egy keverőtálba és öntsük hozzá a vajat és dolgozzuk össze a tésztát. Miután ezzel megvagyunk, keverjük a levet eresztett eperhez a keményítőt (lehet vaníliás pudingport is használni) és tegyük egy sütőformába. Halmozzuk rá a morzsát és 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig süssük.