Februári recept ajánló EGYÜTTlétekre :)


Vegán forró fűszeres kakaó

Ez a meleg kakaó átjárja testünket, lelkünket, felmelegít bennünket a fűszerekkel EGYÜTT.


Hozzávalók 2 főre:
  • 500 ml mandulatej
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál juharszirup (ízlés szerint édesíthető mézzel, rizs- vagy agavésziruppal is)
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • csipet só
  • néhány csipet cayenne bors

Egy lábasban a mandulatejet melegítsük fel. Tegyünk egy-egy evőkanál kakaóport a bögrékbe és egy-egy evőkanál meleg mandulatejjel keverjük csomómentesre. Keverjük a mandulatejhez a sót, a fahéjat és a cayenne borsot, majd öntsük fel a bögrékben lévő kakaót a forró fűszeres mandulatejjel.


Farsangi fánk (vegán)

Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg fehér tönkölyliszt
  • 5 dkg növényi margarin
  • 5 dkg nádcukor
  • 3 dkg élesztő
  • 2-3 dl növényi tej
  • étolaj (sütéshez)
  • kurkuma

Az élesztőt kevés langyos tejben, és egy pici liszttel felfuttatjuk. Közben a margarint megolvasztjuk. Amikor az élesztő felfutott, az összes alapanyagot összeöntjük, és elkezdjük gyúrni a tésztát, majd hólyagosra kelesztjük. Ez kb. 45-50 perc. Ezután enyhén lisztezett deszkán kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk, és korongokat szaggatunk belőle. Miután kiszaggattuk, és amíg az olaj kellő forróságúra melegszik, hagyjuk még egy picit kelni a kiszaggatott fánkokat. Ezután mindkét oldalát aranybarnára sütjük, és nádporcukorral vagy baracklekvárral tálaljuk.    


(recept forrása: Kovács Zoltán, vegán séf, Napfényes Étterem)