Januári recept ajánló az elszántság jegyében



Egy kényeztető, meleget sugárzó masala chai recept:
Nagyon lassú tűzön 10 percig melegíts tejet (vegánoknak kókusztejet) a következő fűszerekkel:

- fahéj (egész, vagy mozsárban tört a legjobb)
- gyömbér (friss, karikákra vágva vagy mozsárban szétnyomva, vagy szárított gyömbérpor)
- kardamom (egész mag mozsárban feltörve, vagy vágódeszkán kés lapjával megnyomkodva)
- koriander (mag vagy por)
- szegfűszeg (egész vagy őrölt)
- feketebors vagy rózsabors (egész vagy frissen őrölt)


Főzz egy nagyon erős fekete teát, és kb fele-fele arányban keverd a fűszeres tejjel. Édesítsd ízlés szerint (jól illik hozzá a méz vagy kókuszvirág cukor, de mással is édesítheted). A hagyományos masala chai jó csípős és jó édes egyszerre.