Életmód tippek a változás kezeléséhez


1. „Semmi sem állandó csak a változás maga.” ~ HéraklitoszAz élet maga a változás. Minél inkább úgy tekintesz az életedre, mint folyamatok összességére, annál kevésbé várod azt, hogy egyszer majd valamikor minden tökéletes lesz. Ez a pillanat itt és most is tökéletes. Minden az vagy semmi sem az. Ahogy körülötted minden és mindenki, úgy Te is változol. Engedd, hogy történjen! Engedd meg magadnak a tökéletlenséget!


2. „Az összevisszaságban találd meg az egyszerűséget, a hangzavarban a harmóniát. A nehézségek közt mindig ott van a lehetőség.” ~ Albert EinsteinA zakatoló mókuskerékben nehéz meglátni, megtalálni a lehetőségeket, pedig ott vannak. Először is csendesítsd le az elméd. Adj magadnak időt és teret. A változás mindig folyamat, nem feltétlenül egyik pillanatról a másikra történik. Fogadd el magad az adott helyzetben, úgy, ahogy most vagy. Töltődj, pihenj, figyelj, fogadd el az érzéseid. Lehet, hogy épp egy nehéz helyzetből keresed a kiutat vagy egyszerűen több alvásra van szükséged ősszel. A lényeg a tudatosság. Mindig az az első lépés.

3. „Nagyszerű dolog a lélek nyugalma és az, hogy örülni tudunk magunknak.” ~ Wolfgang von GoetheBármilyen élethelyzetben is vagy, bármilyen kihívással is nézel szembe, biztosan van olyasmi, olyasvalaki az életedben, amiért, akiért hálás lehetsz. A hála érzése pedig mindig feltölt, segít abban is, hogy nyugodtabban, magabiztosabban lépj előre az életedben, jobban tudd kezelni a változásokat. Keresd meg minden nap azt a három dolgot, történést, embert, amiért aznap hálás lehetsz! Ha többet is találtál, mint három, annál jobb!


4. „Semmi nem változtatja meg jobban az életünket, mint az önmagunknak feltett kérdések.” ~ Greg LeroyNyisd meg magad önmagad számára! Mikor beszélgettél a belső éneddel egy jót? Mikor kérdezted meg magadtól utoljára, hogy hogy vagy valójában? Mire van szükséged? Hogyan tudsz önmagadon segíteni? Ha utaztál már repülőn, biztosan hallottad a kedves légi kísérőt, mikor elmagyarázta, hogy először magadnak kell feltenni a légző maszkot, aztán tudsz segíteni másokon. Először magadnak tedd fel a kérdéseket és hallgasd meg a választ!


5. „Az önmagunkról alkotott kép és a szokásaink, jellemzően együtt mozognak. Változtasd meg bármelyiket és a másik automatikusan változni fog.” ~ Maxwell MaltzKezdd Te a változást. Ne csak túléld mindazt, ami veled és körülötted történik! Változtass Te magad. Figyeld meg a szokásid, figyeld meg, mi az, amibe beleragadtál és engedd el, amire más nincs szükséged. Engedd el mindazt, ami elnehezít, lehúz, mérgez belül vagy kívül. A változás benned van. Te alakítod a saját életed! Minél inkább felelősséget vállalsz önmagadért és a tetteidért, annál inkább képessé válsz a változásra. Minél inkább képessé válsz a változásra, annál inkább éled meg örömmel, elfogadással azt, ami történik veled az életedben.


6. "Fordítsd az arcodat a Nap felé, és minden árnyék mögéd kerül.” ~ Helen Keller

Végül figyelj arra, hogy mi a szándékod, hol van a fókuszod. Fordítsd az arcod mindig a Nap felé, még ha fátyolfelhők vagy hatalmas viharfelhők is takarják néha. A felhők felett mindig süt a Nap. Emlékezz rá, merre tartasz, mi a céljaid, hova szeretnél eljutni. És arra tarts!