Júliusi életmód és táplálkozási tippek

Tippek ászana gyakorláshoz

Segíthetnek kiegyensúlyozni a vízháztartást a csípő nyitások: gyakorold a baddhakonászanát (pillangó pózt) és a szupta baddhakonászanát (fekvő pillangó póz), Shakti pózt (istennő póz, terpeszben guggolás), a malászanát (mélyguggolás), a boldog baba pózt, a Hanumánászanát (spárga), a parsvakonászanát (oldalsó szögtartás). Ezeket kombinálhatod lágyan áramló, hullámzó vagy körkörös mozdulatokkal, és szintén jó lesz minden gyakorlat, ami a megnyílást, a befogadást, elfogadást segíti.Életmód tippek

-          Mártózz meg, fürödj, ússz, ha lehet, természetes és tiszta vizekben. Különösen jótékony hatású a tengervíz, de tavak, folyók, patakok, és különösen források vize is. Ha lehetőséged van rá, engedd, hogy ezek a természetes vizek lemossanak, megtisztítsanak, helyre rendezzék, ami elmozdult a helyéről és elringassanak a hullámzásukkal. Otthoni fürdőzéshez tegyél 1 kg tengeri sót, vagy Epsom sót a fürdővizedbe, és kerüld a klóros fertőtlenítők használatát és a klóros medencéket.
-          Ha lehetőséged van rá, próbálj ki vízi sportokat! Úszás, SUP/SUP jóga, hullámszörf, windszörf, kite, kajak, kenu, vízisí, wake board, vitorlázás, búvárkodás... mind segíthet megfigyelni és kihasználni az áramlás erejét.-          Igyál sok tiszta vizet, vagy éjszakára tedd hűtőbe és áztass bele citromkarikát, mentalevelet, bodzavirágot, uborkát, gyömbért, vagy szeletelt gyümölcsöt. Így a gyerekek is szívesebben isszák majd, nem kell bele cukor vagy szörp ahhoz, hogy kellemes gyümölcsíze legyen.

-          Ha sokat izzadsz, ne feledkezz meg az ásványi sók pótlásáról sem. Erre jó lehet a fentebb említett gyümölcsök, zöldségek, vagy fűszernövények vízbe áztatása, vagy keverj az ivóvizedbe citromlét és egy csipetnyi himalája sót.

-          Kerüld a PET palackok használatát! Nemcsak a környezetednek ártalmas, de számodra is az lehet. Ha mégis PET palackos vizet iszol, különösen figyelj arra, hogy ne engedd felmelegedni a vizet a palackban (pl. az autóban), mert már viszonylag alacsony hőmérsékleten, kb 40 fokon is kioldódnak a vízbe a palackban lévő káros anyagok (xeno-ösztrogének), amelyek felboríthatják a hormonháztartásod. És hogy honnan tudod, hogy mielőtt megvetted, szállítás vagy tárolás közben felmelegedett-e 40 fok fölé a PET palackod? Hát ez az :-) Nem tudhatod.


-          Kerüld a túl hideg vagy jeges italokat, mert ezek hatására a szervezet fűteni kezd, de közben a külső hő miatt hűteni is kell, és ez rengeteg plusz energiát vesz igénybe.


-          Tegyél kristályokat, féldrágaköveket egy üveg vízbe (használj üveget, ne műanyag palackot), és hűvös helyen hagyd állni 12 óráig, utána idd meg. A kristályok, különösen a hegyi kristály, segít harmonikussá tenni, összerendezni a víz szerkezetét.