Júniusi vezércikk
Amikor sok jógázó összejön és együtt lélegzik, együtt mozdul, együtt koncentrál, annak mérhetetlen ereje van. Az erő nem összeadódik, hanem összeszorzódik. Szinte kézzelfogható a közös energiamező, fel lehet ülni rá, mint egy hatalmas hullámra és engedni, hogy emeljen, vigyen magával ez a szelíd és könnyed áramlás.


„Amire együtt vállalkozunk, az egy expedíció, egy felfedező út tudatunk legtitkosabb rejtekeibe.  Egy ilyen kalandra könnyű csomaggal kell indulnunk, nem vihetünk magunkkal előítéleteket és különféle emóciókat: semmit azok közül a régi bútordarabok közül, amit több, mint kétezer év alatt gyűjtöttünk össze.” (Swami Vivekananda)

A Vinyasa Flow Jóga Egyesület tagjai ezért szeretnek közös jógás eseményeket szervezni. Sokan voltatok már velünk 108 napüdvözleten, vagy élő zenés Jóga Dzsemen, és sok visszajelzést kaptunk Tőletek, amiben hasonló élményekről számoltatok be. Idén júniusban pedig másodszor rendezik meg világszerte a Jóga Világnapját, amit közös jógázással ünnepelünk a világ számos országában.

A „jóga” nem csak egy komplex mozgásrendszert és mentális, energetikai gyakorlatokat takar. A „jóga” egy tudatállapot. Egy olyan tudatállapot, amikor az elme hullámzása lecsendesedik, és az egység élményét éljük át. Amikor nem csak az intellektusunkkal tudjuk, hanem átéljük és átérezzük, hogy egy vagyok a világmindenséggel, egy nagy egész része vagyok. Egy olyan parányi sejt, ami a többi parányi sejttel együtt egy gyönyörű összetett egészet alkot. A közös jógázás, különösen sok ember együtt jógázása segíthet átélni ezt az érzést, hogy később, egy belső folyamat állomásaként, valóban egy tudatállapot lehessen belőle.

Csatlakozz hozzánk, és Magyarország számos jógaoktatójához, jógastúdiójához, és éld át velünk az együtt jógázás élményét!

A Vinyasa Flow Jóga Egyesület tagjaival a Napforduló Jógafesztiválon találkozhatsz, június 19-én vasárnap 9-17 óráig a Margit szigeten. A részleteket és a részletes programot megtalálod a Facebook-on, illetve IDE KATTINTVA is.  


A JÓGA VILÁGNAPJA honlapon pedig országszerte megrendezett jógás programokat találsz. Az oldalak folyamatosan frissülnek, ahogy közeledik június 19. Érdemes az esemény előtti napokban is megnézni a programokat!

Ha nem tudsz csatlakozni egyik jógás eseményhez sem, csinálhatsz otthon is 108 napüdvözletet (vagy amennyit tudsz), elzengethetsz 108 AUM-ot, vagy más mantrát. Az otthon végzett napüdvözletekhez segítségnek ajánljuk a JógaKlikk rövid videóját, amelyet ingyenesen (regisztráció után) nézhetsz meg. KATTINTS IDE

A Jóga Világnapja hivatalosan június 21, de a nagyobb jógás eseményeket sok helyen, így Magyarországon is, a legközelebb eső hétvégére, idén június 19. vasárnapra szervezik. A Jóga Világnapjáról angolul például IDE KATTINTVA olvashatsz.


Kedvcsinálónak nézd meg a tavalyi Napforduló Jógafesztiválon készült fotóinkat ( KATT IDE),  vagy hogy hogyan jógáztak tavaly több ezren New Yorkban a Times Square-en ezen a napon.