Áprilisi vezércikk

Kedves Olvasó!

Önmagunk feltétel nélküli szeretete és elfogadása talán a legnehezebb előttünk álló feladat. Mivel nem fogadjuk el valódi önmagunkat, így kialakítunk egy hamis, felvett ént, amiről azt gondoljuk, hogy elfogadhatóbb és szerethetőbb. Így egyre messzebb kerülünk valódi önmagunktól és a bennünk élő gyermektől.

A Lélek  (Átman), mely bűntelen,  mentes az öregségtől, a haláltól,  a szenvedéstől, az éhségtől és a szomjúságtól,  akinek igaz a vágya, aki szilárd az igazságban, ő a szüntelenül keresendő, s egyedül őt kell megismerni. Aki megtalálta az megérti, hogy a Lélek (Átman) elér minden világot és betölt minden vágyat. Így szólt erről Pradzsápati.  (Csándogja-upanisád 8.7.1.)


Újra kell értelmezni és értékelni sok mindent az életben, ahhoz, hogy ne a megszokott sémák irányítsanak, ne az, az éned, ami egy álarc az igazi felett, amit létre hoztál, hogy elkendőzd azokat a gyengeségeket, amiket szégyellsz. Kezdd el igazán szeretni és elfogadni azt, amilyen vagy, azt amit szeretnél. Szánj időt arra, amitől  jól érzed magad. Amennyire lehetőséged engedi,  tölts minél több minőségi időt egyedül, hogy tényleg odafigyelhess magadra, és arra, hogy ki vagy Te valójában.  Engedd szabadjára azt a kisgyermeket, aki még mert úgy viselkedni, ahogyan akart, aki azt mondta, amit gondolt, és azzal töltötte az idejét, ami jól esett neki. Aki imádta a meséket, aki tudott lelkesedni. Ez a belső gyermek adja nekünk többek között a játékosságot, a kacagást, a ráérzéseket, az intuíciót, a kreativitást. Megmaradtunk a lelkünkben gyermekinek, csak elő kell hívnunk őt.
Figyeld meg magad, a jóga nagyon sokat segíthet ebben a folyamatban, hogy felszínre segíthesd a legbensőbb éned. A jóga önismeretre taníthat, játékosságra és elszántságra sarkall, önbizalmat, erőt és magabiztosságot adhat, önmagad felfedezésében. Tanulj, játssz, gyakorolj, tölts minél több időt magaddal, önmagad és a belső gyermek megismerésével, a róla való megfelelő gondoskodással. Észre kell venned, hogy milyen csodálatos dolgok vannak jelen az életedben, és vedd észre azt a sok mindent, amiért hálás lehetsz, és azt a sok rendkívüli tulajdonságot, amivel rendelkezel. Kezdd el szeretni és gondozni belső gyermeked, és minél hamarabb kezded, annál több időt élhetsz boldogan, lelki terhektől mentesen, felszabadultan. Bolondozz, szórakozz, játssz és jógázz sokat!!! Érezd jól magad!