Januári hírlevél

Életmód-tippek

Ezeket az ászanákat gyakorold!

Trikon-ászana – az egyenes vonalak mentén elrendeződés fegyelemre és rendre tanít.
Virabhadrászana I. - II. – mindkét póz egy bátor nagy előrelépést szimbolizál, egy olyan nyitottságot, ami határozottsággal és elszántsággal párosul.

Virabhadrászana III. – ebben a pózban olyan vagy, mint egy kilőtt nyílvessző: megállíthatatlan, koncentrált, és biztosan célba talál!

Nataradzsászana – Nataradzsa Shiva, a pusztító erő egyik megnyilvánulása, a változás az ő kozmikus táncával kezdődik, amelyben eléget mindent, ami megérett az elmúlásra.

Hanumánászana – a tornászok/táncosok között „spárga” néven ismert póz egy hatalmas bátor lépésre, sőt inkább ugrásra emlékeztet, a bátor megnyílás és önzetlenség szimbóluma

A szavak ereje is segít!

Ajánlok néhány szankalpát, megerősítő mondatot, amelyeket hasznosnak találhatsz ebben az időszakban:

„Bármire képes vagyok, végtelen erő áll rendelkezésemre.”

„Én alakítom a belső világomat.”

„Én vagyok felelős a saját boldogságomért.”


„Az élet egy csodálatos, izgalmas kaland.”Recept-ötlet


Veganuár, azaz vegán január (http://www.veganuary.com)
Igaz, hogy a vegán életmód nem csupán az étkezésről szól, hanem arról, hogy nem használ állati eredetű dolgot az életvitele során (ilyenek pl. a bőrből készült ruhák, táskák, cipők, kiegészítők, de ilyenek az állati eredetű összetevőket tartalmazó, ill. állatokon tesztelt kozmetikai termékek is). Azonban nagyon sokan a táplálkozás oldaláról kezdik ezt az életmódformát, ami gyakorlatilag az AHIMSZA, azaz a nem-ártás alapelvének is teljes mértékben megfeleltethető. Ennek népszerűsítésére kitalálták, hogy minden év januárjában meghirdetik a nemzetközi Vegánuár, azaz az egyhónapos vegán életmód kampányt. Arra biztatják az embereket, hogy legalább rövid időre térjenek át a hús-, hal-, tejtermék- és tojásmentes táplálkozásra. A brit Telegraph egyik cikke a Veganuárról azt írja, hogy az Egyesült Királyságban jelenleg közel 20.000 (!) ember próbálja ki a növényalapú étkezést ebben a hónapban.
Ennek keretében a januári recept-ötlet rovatunkban arra biztatunk, hogy csatlakozz te is januárban ehhez a kezdeményezéshez, és ha van kedved, oszd meg velünk tapasztalatodat a Facebook oldalunkon.


Könyv-ajánlóA mantra ereje - a beavatás misztériuma

Dr. Pandit Radzsmani Tigunait A Mantra Ereje című műve nyomán

Az Ige vagy Mantra eszméje és személyiségformáló ereje egyetemes.
Mindenütt megtaláljuk:  az ausztrál karadjeriknél, az afrikai dogon és igbo közösségekben, a Mexikóban élő maja chamula törzsben, a suméreknél, a Kabbalában, a védikus és tantrikus hagyományokban, a buddhizmusban, a szúfizmusban, a kereszténységben, és az iszlámban. Minden egyes hagyomány elismeri, hogy létezik egyfajta nyelv – az Ige – ami a Legfelsőbb Létező, vagy az Abszolút Igazság megnyilvánulása. Nem metaforikus értelemben – az Ige nem a szakrális világgal való kommunikáció eszköze, hanem maga az Abszolút Igazság. Az ősi sumer szövegek szintén említést tesznek az Isteni Ige teremtő erejéről. Szerintük a világegyetem akkor kezd el kialakulni, amikor az istenek fejében felmerül a teremtés gondolata. A gondolatra egy név kimondásával reagálnak, és az annak megfelelő tárgy azonnal létrejön. A Bibliában is hasonló teremtéstörténetet találunk.
Olvasson a témáról még többet, lapozzon bele a könyvbe itt: www.danvantara.hu