Recept ajánló

Hangulatjavító
Céklás- Csokis brownie
(gluténmentes, vegán)








Hozzávalók:
      35 dkg cékla sütőben héjában megsütve, megpucolva, pürésítve
      10 dkg kukoricaliszt
      10 dkg barna rizsliszt
      7dkg cukrozatlan kakaópor
      1 tk. (foszfátmentes) sütőpor
      1/2 tk. szódabikarbóna
      csipet só
      4 dkg eritrit
      4 dkg agavé szirup
      12,5 dkg kókuszzsír
      4 ek. útifűmaghéj 4 ek. vízben elkeverve
      10 dkg ét csoki gőz felett felolvasztva

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekevertem egy tálban (lisztek, kakaópor, sütőpor, szódabikarbóna, só, eritrit). A gőz felett megolvasztott csokoládéhoz (miután levettem a tűzről) hozzáadtam a kókuszzsírt, az agavé szirupot, a vízzel elkevert útifűmaghéjat, végül fokozatosan kevergetve a száraz hozzávalókat.

Egy kókuszzsírral kikent, belisztezett kenyérformában öntöttem, és 40 perc alatt 180 fokon (késpróbával) készre sütöttem. Kissé morzsálódósan vágható, belül krémes süteményt kaptam. A cékla ellen beoltottak is boldogan fogyasztották ;)